PEPO on pelannut pitkään paineitta, mutta lauantaina on elintärkeä kotiottelu – Lilapaitojen on pakko kaataa Reipas, jotta panokset seuraavan viikon kärkikamppailuun säilyvät

Etelä-Saimaan live-lähetyksessä Lahden Reipas vierailee Sammonlahden tekonurmella. Ottelu esitetään lauantaina kello 14 alkaen. Sekä PEPO että Reipas astelevat kentälle kovassa syysvireessä.

Taru Hokkanen

Viiden ottelun voittoputki on nostanut Arttu Kotasen edustaman PEPO Lappeenrannan lohkokakkoseksi. Arkistokuva vierasottelusta Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan, jonka PEPO voitti Milos Josimovin yliajalla syntyneellä vapaapotkumaalilla.
Viiden ottelun voittoputki on nostanut Arttu Kotasen edustaman PEPO Lappeenrannan lohkokakkoseksi. Arkistokuva vierasottelusta Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan, jonka PEPO voitti Milos Josimovin yliajalla syntyneellä vapaapotkumaalilla.

PEPO Lappeenranta valmistelee hienoa loppuhuipennusta kaudelleen jalkapallon Kakkosessa. Viiden ottelun voittoputkessa liihotteleva PEPO on voinut pelata pitkään paineitta, mutta seuraavassa ottelussa lilapaitojen veri punnitaan.

Etelä-Saimaan live-lähetykset jatkuvat tulevana lauantaina, kun lohkossa toisena olevan PEPOn vastustajaksi astelee perinteikäs Lahden Reipas.

Reipas-kotiottelu on lilapaidoille elintärkeä, sillä viikon kuluttua lauantaina PEPOn vastustajaksi saapuu lohkokärki PK-35. Kolme kierrosta ennen päätöstä PK-35 on viisi pistettä lappeenrantalaisten edellä ja tukevasti kiinni lohkon ainoassa nousupaikassa.

Säilyttääkseen panokset ensi viikon huippukamppailuun, on PEPOn pakko kaataa Reipas, sillä PK-35 tuskin kompuroi omassa kotiottelussaan Kultsu FC:tä vastaan.

Kentältä aistittavissa hyvä pelifiilis

Syyskauden otteluissa PEPOn otteista on ollut aistittavissa hyvä fiilis joukkueessa. Kommunikointi kentällä on selkeää ja ilmapiiri vaikuttaa hyvältä.

Markus Koistisen ja Jens Harjun johdolla lilapaidat pystyvät hyökkäämään vaarallisesti molemmilta laidoilta. Alakerrassa toppari Milos Josimov ja maalivahti Jonathan Jäntti tuovat puolustukseen varmuutta ja rauhallisuutta.

Pelin mahdolliset ongelmakohdat ovat pieni kysymysmerkki. Ainakin edellisestä otteluaan Kultsua vastaan PEPO hallitsi niin selvästi, ettei se antanut juuri mitään kuvaa mahdollisista heikkouksista.

Tämän kauden aiemmat voitot PEPOn ja Reippaan välillä ovat tasan 1–1, kumpikin on voittanut kotiottelunsa.

PEPOn tavoin myös Reipas on hyvässä syysvireessä. Lahtelaiset ovat voittaneet kolme ottelua peräkkäin.

Viimeiset kaksi kotiotteluaan PEPO joutuu viemään Sammonlahden tekonurmelle, sillä Kimpisen luonnonnurmi ei kestä jalkapallon pelaamista enää tänä vuonna.

Kultsun putoaminen todella lähellä

Lappeenrannan toisen joukkueen Joutsenon Kultsu FC:n tilanne A-lohkon tyvessä alkaa näyttää todella synkältä. Joutsenolaiset ovat sarjassa toiseksi viimeisenä ja lähin putoamisviivan päällä oleva ryhmä PKKU on karannut neljän pisteen päähän.

Säilyttääkseen sarjapaikkansa Kultsun on käytännössä voitettava vähintään kaksi jäljellä olevista kolmesta ottelustaan. Etelä-Saimaan kauden viimeisessä livelähetyksessä Kultsu vierailee viikon kuluttua lauantaina Mikkelin Pallo-Kissojen vieraana.

Jalkapallon Kakkosen A-lohkon ottelu PEPO–Reipas esitetään suorana lähetyksenä Etelä-Saimaan verkossa lauantaina 17.10. klo 14.

Luetuimmat