Catzille tukku onnistumisia ja 28 pisteen voitto Tampereella – "Diegon kuolema laski kyllä voittofiilistä"

Kai Skyttä

Tuulia Timo (oik.) oli alkukauden sivussa Catzin kokoonpanosta, mutta on palannut pelikuntoon ja pelasi keskiviikkona Tampereella kauden toisen ottelunsa. Arkistokuva.
Tuulia Timo (oik.) oli alkukauden sivussa Catzin kokoonpanosta, mutta on palannut pelikuntoon ja pelasi keskiviikkona Tampereella kauden toisen ottelunsa. Arkistokuva.

Catz Lappeenranta palasi voittokantaan naisten Korisliigassa keskiviikkona Tampereella. Kotimaisin voimin pelaava sarjanousija Pyrintö taipui lappeenrantalaisille pistein 63–91 (18–49).

Täysin kotimaisin voimin pelaava Pyrintö on hävinnyt kaikki kahdeksan otteluaan.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi joukkueensa saaneen onnistumisia laajalla rintamalla hyökkäyksessä ja puolustuksessa.

Hän kiitti myös Mari Kihlströmin puolustustyöskentelyä, joka piti Pyrinnön Anni Jämsän pisteittä puoliaikaan asti eli silloin, kun ottelua ratkottiin.

– Tosi tasapainoinen ensimmäinen puoliaika meiltä. Harjoittelimme pari viime päivää pelimme perusasioita, joita toteutimme nyt tosi hyvin. Paljon hyviä asioita, Haakana totesi.

Kesken ottelun saapui uutinen jalkapalloilun suurpelaajan Diego Maradonan poismenosta, joka kohahdutti koko urheilumaailmaa ja noteerattiin ottelun jälkeen myös Catzin pukukopissa.

– Diegon kuolema laski kyllä voittofiilistä.

Catz aloitti ensimmäisen erän lopulla ratkaisevan irtiottonsa, jonka aikana se voitti yhdeksän minuutin jakson pistein 27–4.

Ottelu tarjosi samalla Catzin Jordan Jonesille, Mariah Kingille ja loukkaantumisestaan kuntoutuneelle Tuulia Timolle mahdollisuuden kerätä ottelutuntumaa ennen lauantain kovaa kotiottelua Espoo Basket Teamia vastaan. Kolmikolle ottelu oli vasta kauden toinen.

King heitti 22 pistettä ja Tuulia Timo 15, kuten myös hänen siskonsa Taru Timo.

Catzin avausviisikosta kapteeni Roosa Kosonen ylsi 18 pisteeseen ja Veera Pirttinen yhdeksään. Pirttinen tarjoili myös kahdeksan koriin johtanutta syöttöä, Jones seitsemän.

Jones otti vain kaksi pelitilanneheittoa ja jäi niissä pisteittä. Vähäinen heittoyritysten määrä johtui pitkälti Pyrinnön tavasta puolustaa Catz-pelintekijää aggressiivisesti palloskriinitilanteissa, jolloin heittopaikkoja avautui muille pelaajille.

– Jonesin pelinäkemys näkyi myös silloin, kun Pyrintö yritti pelata paikkapuolustusta. Jonesin avulla saimme purettua sen saman tien.

Puoliajan jälkeen Haakana pystyi tarjoamaan huiliaikaa avausviisikolleen niin, että vaihtopenkillä ottelun aloittaneet Timot, Sara Behm, Edit Pekkala ja Noora Kuukka saivat lopulta jokainen yli kymmenen minuuttia peliaikaa.

Catz riisti pallon Pyrinnöltä 17 kertaa, joka on toistaiseksi lappeenrantalaisten paras ottelukohtainen saalis kuluvalla kaudella.

Viimeksi Catzille on kirjattu naisten Korisliigassa 17 pallonriistoa 1. marraskuuta vuonna 2015 kotiottelussa Espoo Basket Teamia vastaan. Catzin ylimmän sarjatason seuraennätys on 28 riistoa kotiottelussa Turun Rientoa vastaan 8. maaliskuuta vuonna 2014.

Keskiviikkona naisten Korisliigassa nähtiin myös kahden alkukaudella voitosta voittoon edenneen joukkueen kohtaaminen, jossa Kotkan Peli-Karhut haki voiton Espoo Basket Teamin kotikentältä pistein 88–98 ja nousi sarjataulukossa ykköseksi.

Catzin ja Espoo Basket Teamin ottelu alkaa Lappeenrannan urheilutalolla lauantaina kello 14.

Luetuimmat