Catz nousi ylös pahasta kurimuksestaan ja tyrmäsi vieraissa sarjakärjen

kai skyttä

Aleighsa Welchin paluu kokoonpanoon oli elintärkeää Catzin kannalta.

Catz haki erittäin maukkaan vierasvoiton naisten Korisliigassa, kun se kampesi sarjajohtaja Hyvinkään Pontevan nurin. HyPo hävisi 70—77 (40—27).

— Se oli kaksijakoinen ottelu. Meillä oli huonoa hyökkäyksen toteuttamista ensimmäisellä jaksolla. Olimme myös henkisesti heikkoja ennen taukoa, sanoi Catzin valmentaja Mika Haakana.

Pontevan Randi Brown teki peräti 18 pistettä ennen taukoa ja muukin kotijoukkueen ryhmä oli Catzia aktiivisempi.

— Keskustelin tauolla muutaman avainpelaajan kanssa. He johtivat joukkuetta ja meidän henkinen mielentila muuttui, Haakana jatkoi.

Päätösjaksolla ohi

Catz kiristi kolmannella neljänneksellä jo kahden pisteen päähän ja oli neljä pistettä jäljessä ennen viimeistä neljännestä. Roosa Kososen heittämällä kolmosella Catz siirtyi ensimmäisen kerran johtoon viimeisen neljänneksen alussa luvuin 61—60.

Viitisen minuuttia ennen loppua oltiin tasatilanteessa 65—65, mutta Catz aloitti ratkaisevan karkumatkan Tinna Rantalaisen heittämällä ottelun ainoalla kakkosellaan.

HyPo johti vielä kerran luvuin 70—69, mutta yhteensä 33 pistettä kerännyt Sydney Wallace heitti kolmosen sisään ja tilanne oli Catzin johto 74—70. Wallace katkaisi vielä Henna Salomaan syötön ja juoksi läpiajolla tilanteeksi 76—70.

Vapaaheitot sisään

Aleighsa Welch (14 pistettä), Petra Noponen (12) ja Valencia MaFarland (10) antoivat eniten taustatukea Wallacelle. Kosonen keräsi kuusi pistettä kahdella onnistuneella kolmosella.

— Catz voitti pelin vapariviivalta, tiivisti HyPon valmentaja Miikka Sopanen.

HyPo heitti kaikki viisi vapariaan sisään, mutta Catz onnistui 16 kertaa vapariviivalta 18 yrityksestä. Levypallo HyPo vei 47—32.

— Henkisellä puolella tapahtui asioita. Meillä on ollut loukkaantumissuma. Emme ole pystyneet treenaamaan ja valmistautumaan kuten olemme ajatelleet, Sopanen jatkoi.

Paikasta sekaisin

Catz käytti tauon jälkeen myös paikkapuolustusta.

— Meillä on ollut isoimmat ongelmat puolustuspäässä, joten olemme joutuneet pelaamaan paikkaa useassa pelissä. Se ei ole pitkässä juoksussa hyvä asia, Haakana sanoi.

Hän arvioi kolmen tappion jälkeen voiton erittäin arvokkaaksi.

— Tämä voitto merkitsi enemmän kuin vain kaksi sarjapistettä, Haakana painotti.

Uusimmat uutiset