SaiPa solmi jatkosopimuksia: David Goodwin ja Roy Radke jatkavat Lappeenrannassa — Radken jatkon edellytyksenä mielenkiintoinen vaatimus

Mika Strandén

Ensimmäisen kautensa SaiPan paidassa pelannut hyökkääjä David Goodwin jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella. Arkistokuva.
Ensimmäisen kautensa SaiPan paidassa pelannut hyökkääjä David Goodwin jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella. Arkistokuva.

SaiPa on solminut tukun jatkosopimuksia. Nimensä jatkopapereihin ovat raapustaneet puolustajat Jere Sneck ja Markus Kojo sekä hyökkääjät David Goodwin, Bastien Maia, Valtteri Virkkunen ja Roy Radke.

Sneckin, Kojon, Goodwinin, Maian, Virkkusen ja Radken sopimukset jatkuvat kevääseen 2019.

Radken kohdalla sopimuksen edellytyksenä oli mielenkiintoinen ehto. Päävalmentaja Tero Lehterä paljasti SaiPan Twitterissä julkaisemalla videolla vaatimuksena olleen, että Radke harjoittelee kesän joukkueen mukana Suomessa.

—Optikolla pitää käydä, jos ei näe sitä potentiaalia, mutta on paljon kehityskohteita, Lehterä sanoo.

—Yritämme saada sellaisen ketjureaktion, että saataisiin edes osa potentiaalista ulos. Jos sen saamme, voimme saada valtavan hienon tavarajunan, jossa on jarrut ja se kääntyy vasemmalle ja oikealle.

Hyökkäys jo kunnossa

Uusien sopimusjulkistusten jälkeen SaiPalla on koossa sopimus 17 pelaajan kanssa. Maalivahtien ja hyökkääjien osalta joukkueen tilanne näyttää jo nyt hetkellä valoisalta.

Kuluneen kauden ykköstorjuja Frans Tuohimaa jatkaa maalinsuulla ja maanantaina SaiPa tiedotti Niclas Westerholmin solmineen kevääseen 2020 kestävän jatkon SaiPan kanssa. Westerholm solmi vastikään NHL-sopimuksen Nashville Predatorsin kanssa, mutta Suomessa pelatessaan mies siis nähdään SaiPassa.

David Goodwinin sopimuksen myötä hyökkäyksen kärkiketjujen miehistä liki jokainen jatkaa myös ensi kaudella. SaiPan viime kauden hyökkääjien pistepörssin kärkikymmeniköstä ainoastaan Kim Strömbergillä ei ole sopimusta lappeenrantalaisten kanssa.

Puolustuksen osalta tilanne on vielä kysymysmerkki. Tiistaisten sopimusuutisten jälkeen SaiPalla on koossa neljä puolustajaa. Viime vuoden kärkipuolustajista Brett Carsonin ja Urho Vaakanaisen tilanteesta ei ole tietoa. Lasse Lappalaisen sen sijaan on uutisoitu siirtyvän KalPaan. KalPa ei kuitenkaan ole siirtoa vahvistanut.

SaiPan sopimuspelaajat 10.4.2018

Maalivahdit

Frans Tuohimaa

Niclas Westerholm

 

Puolustajat

Kasperi Torikka

Kalle Maalahti

Markus Kojo

Jere Sneck

 

Hyökkääjät

Ville Koho

Jonatan Tanus

Joni Nikko

Anssi Löfman

Bastien Maia

Ahti Oksanen

Cody Kunyk

Valtteri Virkkunen

Roy Radke

Topi Nättinen

Eetu Koski

David Goodwin

Elmeri Kaksonen

Juttua muokattu 10.4. kello 14.39. Lisätty Lehterän kommentit Radkesta.