Pesä Ysit kokosi itsensä hienosti ja ratkaisi supervuorossa, läpilyönti ei lannistanut

Ysittäret rutistivat kaksi sarjapistettä naisten Superpesiksessa viimeisenä olevalta Mynämäeltä.

Mika Strandén

Nea Forsell napautti Pesä Yseille kolme juoksua tärkeisiin paikkoihin ja purki mainiosti myös vaihtotilannetta takapesien välillä. Arkistokuva.
Nea Forsell napautti Pesä Yseille kolme juoksua tärkeisiin paikkoihin ja purki mainiosti myös vaihtotilannetta takapesien välillä. Arkistokuva.

Makea vierasvoitto lyhensi Pesä Ysien pitkää kotimatkaa Varsinais-Suomesta Lappeenrantaan huomattavasti. Ysittäret rutistivat lauantaina kaksi sarjapistettä naisten Superpesiksessa viimeisenä olevalta Mynämäeltä jakson 1–2 (4–6, 3–1, 1–2).

Ysit hallitsi avausjaksoa, mutta pienen herpaantumisen takia kotijoukkue onnistui tehtailemaan yhdessä vuoroparissa kolme juoksua ja tuli tasoihin. Juoksuistaan kaksi Mynämäki sai harhaheitoilla.

Toisella jaksolla Ysejä vaivasi tehottomuus. Kotijoukkue puolusti takatilannetta hyvin ja ratkaisi jakson edukseen viimeisen sisävuoron läpilyönnillä.

– Hienosti keräsimme kuitenkin itsemme supervuoropariin ja pystyimme ratkaisemaan ottelun, vaikka vastustaja olikin juuri saanut hengen päälle, iloitsi Ysien pelinjohtaja Jari Komulainen.

Tilanteiden rakentelu onnistui

Henriikka Harinen löi lappeenrantalaisille kaksi juoksua, mutta joukkueesta löytyi muitakin ratkaisijoita.

Kahdelle lyöjäjokerille on ollut käyttöä. Muutenkin tuntui, että saimme hyvin tilanteita rakennettua. — Jari Komulainen

Nea Forsell napautti kolme juoksua tärkeisiin paikkoihin ja purki mainiosti myös vaihtotilannetta takapesien välillä. Yhdeksikössä pelannut Linnea Laatikainen kotiutti etenijän kahdesti kolmospesältä.

Linda Kemppainen ja Hanna Järvi selvittivät vaihtotilanteita mallikkaasti.

– Kahdelle lyöjäjokerille on ollut käyttöä. Muutenkin tuntui, että saimme hyvin tilanteita rakennettua, Komulainen kertoi.

Pudotuspeleistä ei ehditty puhua

Loppukaudella Ysit pelaa enää maineesta ja kunniasta, sillä koronakaudella yksikään joukkue ei putoa pääsarjasta. Komulainen myöntää, että pudotuspelipaikan suhteen perjantainen tappio Raumalla oli todennäköisesti ratkaiseva.

– Emme me pudotuspelipaikasta juurikaan puhuneet, vaikka edellisten pelien esityksillä olimme onnistuneet kiipeämään yllättävänkin korkealle. Jos olisimme voittaneet tämän pelin lisäksi myös Raumalla, loppukauden käsikirjoitusta olisi varmaan pitänyt käydä kirjoittamaan uusiksi tai ainakin vähän eri asetelmista.