Lappeenrantalaiset auttavat Suomea Bratislavassa kohti MM-kultaa, avausvastustajana lauantaina Tshekki

Suomen naisten salibandymaajoukkueen tukena on MM-kisoissa neljä lappeenrantalaista. Päävalmentaja Lasse Kurronen näkee luottamuksen pohjustavan tietä onnistumisiin.

Mika Hilska

Fysioterapeutti Jussi Kurronen (vas.), päävalmentaja Lasse Kurronen, hieroja ja huoltaja Heidi Kurronen sekä maalivahtivalmentaja Juho Meuronen kuuluvat Suomen salibandymaajoukkueen taustaryhmään salibandyn MM-kisoissa, jotka pelataan 1.—9. joulukuuta Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa.

Suomen naisten salibandymaajoukkue haluaa todistaa Slovakian Bratislavassa olevansa tällä hetkellä maailman paras. Pelaajien tukena MM-turnauksessa on kokenut taustatiimi, jonka yhdeksästä jäsenestä neljä on lappeenrantalaisia.

Päävalmentaja Lasse Kurrosen lisäksi Saimaan rannalta maajoukkueen taivalta kohti MM-kultaa auttavat Juho Meuronen, Heidi Kurronen ja Jussi Kurronen.
Nelikko tunnetaan hyvin NST Lappeenrannasta, jossa he kaiken muun hyvän lisäksi olivat naisten Suomen mestaruuden voittaneen joukkueen taustaryhmää keväällä 2016.

— Kyllä siitä ulkopuolelta saa kuulla, että olen nyt raahannut tähän vaimot, veljet, kaverit ja kaikki. Olen jättänyt sen omaan arvoonsa. Ympärilläni on maailman huippuammattilaisia, joihin pystyn luottamaan 110-prosenttisesti tilanteessa kuin tilanteessa, Lasse Kurronen kertoo puhelimitse Bratislavasta.

Heidi Kurronen on entinen maajoukkuetason pelaaja ja nykyinen urheiluhieronnan ammattilainen, Meuronen on salibandyn maalivahtivalmennuksen pitkäaikainen uranuurtaja ja Jussi Kurronen eri lajien urheilijoiden arvostama fysioterapeutti.

Se on myös rohkeutta, kun uskaltaa luottaa toiseen ihmiseen.

Taustatiimiin kuuluvat myös Tampereen Classicin dynastian luoja Irina Peltola, menestyksekkään uran pelaajana tehnyt Markus Huhtimo, Kurrosen ja Meurosen kanssa tyttöjen MM-kisaprojektissa aiemmin valmentanut Tommi Seikkula, joukkueenjohtaja Kaarina Salomaa sekä hierojan ja huoltajan tehtäviä Heidi Kurrosen kanssa jakava Jouni Hämäläinen.

— Aika hyvää tiimiä tässä saa johtaa. Olen suhteellisen etuoikeutetussa asemassa. Tämä on toiminut äärimmäisen hyvin.

Urheilijalle mahdollisuus onnistua

Todennäköisyys onnistumiselle kasvaa, mitä täydellisemmin urheilija pystyy keskittymään kilpailutilanteessa olennaiseen. Siinä auttaminen ja häiriötekijöiden minimointi ovat maajoukkueen taustaryhmän tärkeimmät tehtävät.

Kurronen, Peltola ja Huhtimo ovat kukin vahvoja persoonia. Joukkueen lisäksi myös valmennustiimi on jalostunut vajaan kahden vuoden yhteisen taipaleen aikana. Luontevat roolit loksahtivat kohdalleen puolisen vuotta sitten.

Kurronen tiedostaa ottaneensa pestin vastaan suhteellisen kokemattomana valmentajana. Hän kertoo oppivansa edelleen jotain uutta käytännössä joka päivä.

— Heti alussa piti hyväksyä, että on paljon asioita, joissa nämä muut ihmiset ovat huomattavasti minua parempia. Tavoitteemme kannalta oikein hyvä onkin, että ovat.

Yhtä lailla urheilija kuin taustatiimin jäsenkin pystyy parhaimpaansa silloin, kun hänellä on mahdollisimman hyvä olla omana itsenään ryhmän sisällä. Turvallisen ilmapiirin rakentaminen korostui maajoukkueen viimeistelyleirillä Dubaissa.

— Olemme avautuneet, käyneet iloisia keskusteluja ja vähän vaikeitakin. Itkuja, nauruja ja kaikkea muuta. Olen vakuuttunut, että tämä ryhmä luottaa toisiinsa ja ympäristö on sellainen, jossa jokainen pystyy saamaan parhaansa irti. Se on myös rohkeutta, kun uskaltaa luottaa toiseen ihmiseen.

Kohti MM-kultaa

Kaksi vuotta sitten kotikisoissa Tampereella Suomi näytti jo voittavan rangaistuslaukauskisassa MM-kultaa, mutta My Kippilän onnistuminen hylättiin ja lopulta maailmanmestaruutta juhli Ruotsi.

Suomi sai revanssin viime vuoden heinäkuussa, kun se voitti opiskelijoiden maailmanmestaruuden Ruotsin nenän edestä rangaistuslaukauskisan jälkeen. Noista opiskelijoiden MM-finaalijoukkueista Suomea Bratislavassa edustaa seitsemän pelaajaa, Ruotsia kahdeksan.

Suomi tuntee perusteellisesti Ruotsin, Tshekin ja Sveitsin pelilliset olemukset, koska joukkueet ovat pelanneet säännöllisesti vastakkain vuodesta toiseen. MM-kisojen alkulohkossaan Suomi kohtaa lauantaina Tshekin, sunnuntaina Norjan ja maanantaina Latvian.

— Tiukka turnaus. Heti lauantaina on huikea paikka, kun pääsemme iskemään Tshekkiä vastaan. Se kertoo oman pelimme tasosta. On mielenkiintoista myös nähdä, missä ovat tasoltaan ne maat, jotka ovat neljän odotetun kärkimaan takana, Kurronen toteaa.

Yle televisioi Suomen kaikki ottelut suorina lähetyksinä. Suomen ottelu Tshekkiä vastaan alkaa lauantaina klo 17.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet