Lappeenrannan raviradan toimitusjohtaja Jori Hovi irtisanoutuu vain muutaman kuukauden työn jälkeen — Uusi toimitusjohtaja on Antti Tamminen

Mika Strandén

Ylämaalta lähtöisin oleva Jori Hovi aloitti ratayhtiön toimitusjohtajana vuoden alussa. Pesti päättyy huhtikuun lopussa.
Ylämaalta lähtöisin oleva Jori Hovi aloitti ratayhtiön toimitusjohtajana vuoden alussa. Pesti päättyy huhtikuun lopussa.

Lappeenrannan raviradan toimitusjohtaja Jori Hovi on irtisanoutunut henkilökohtaisista syistä. Hovi aloitti ratayhtiön toimitusjohtajana vuoden alussa.

Yhtiön hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi Antti Tammisen. Hovi jättää tehtävänsä huhtikuun lopussa.

Hovin mukaan eron syynä ovat henkilökohtaiset asiat eli perhesyyt. Ratkaisu on hänen omansa, eikä taustalla ole ristiriitaa esimerkiksi yhtiön hallituksen kanssa. Toimitusjohtajan koti on Lopella, missä hänen perheensä asuu.

Lappeenrantaan Hovi jättää radan, jonka talous on tiukka, mutta tasapainossa.

— Pitäisi pystyä tekemään investointeja ja viedä rata 2020-luvulle. Se on varmaan suurin haaste, mistä se raha saadaan. Toimintatuki riittää varsin hyvin toiminnan pyörittämiseen, mutta haasteet ovat kehittämisessä. Se on sama joka raviradalla ympäri Suomen, Hovi sanoo.

IT-päälliköstä raviyhtiöön

Hovi on aiemmin toiminut Riihimäen kesäraviradan puheenjohtajana. Ennen työtä ratayhtiössä hän työskenteli on rakennusyhtiö NCC:n IT-päällikkönä.

Hovin edeltäjä Kari Tiainen keskittyy jatkossa Mikkelin raviradan vetämiseen. Aiemmin hän oli sekä Mikkelin että Lappeenrannan raviratojen toimitusjohtaja.

Antti Tamminen (vas.ylh.) on aiemmin ollut muun muassa Kymen Lihatukun toimitusjohtaja.
Antti Tamminen (vas.ylh.) on aiemmin ollut muun muassa Kymen Lihatukun toimitusjohtaja.

Viikko piti miettiä

Antti Tammisen mukaan yllättävä muutos oli harmi, sillä hänen mielestään toimitusjohtajalla on ollut hyvä ote tehtävään.

— Jori Hovi ilmoitti hallituksen kokouksessa eroavansa henkilökohtaisiin syihin vedoten ja siinä yhteydessä muu hallitus pyysi minua toimitusjohtajaksi. Viikon sitä mietittyäni päätin ottaa tehtävän vastaan.

Konsensus ei ole mikään vahva laji tällä alalla ollut koskaan. — Antti Tamminen

Tamminen jää pois raviradan hallituksesta huhtikuun yhtiökokouksessa. Hän haluaa ensimmäiseksi koota strategiatyöryhmän pohtimaan radan tulevaisuutta.
Raviradoilla ja hevosyhteisöissä on tunnetusti paljon äänekkäitä ja voimakkaita mielipiteitä, mutta yhteinen suunta pitäisi löytää.

— Konsensus ei ole mikään vahva laji tällä alalla ollut koskaan.

Hallituksesta korvaaja

Tamminen, 47, on aiemmin toiminut muun muassa Etelä-Karjalan Osuuspankin asiakkuusjohtajana sekä Kymen Lihatukun toimitusjohtajana. Hän on Lappeenrannan raviradan hallituksen jäsen ja on toiminut aiemmin myös sen puheenjohtajana. Lisäksi Tamminen on työskennellyt yrittäjänä maatalouden talousneuvonnan parissa.

Hän on koulutukseltaan maa- ja metsätaloustieteiden maisteri.

Juttuun on lisätty Hovin ja Tammisen kommentteja kello 12.45.