PEPO Lappeenranta lomauttaa urheilupuolen työntekijänsä huhtikuun alusta alkaen – "Nämä sopeuttamistoimet ovat äärimmäisen valitettava ratkaisu kaikkien osapuolien kannalta"

Lomautukset ovat voimassa, kunnes joukkuetoiminta voidaan taas käynnistää.

Anu Kiljunen

PEPOn edustusmiehistön ja valmentaja Gabriel Xatartin kanssa seura on sopinut palkkojen ja palkkioiden leikkaamisesta tietylle määräajalle. Arkistokuva PEPO harjoituksista tammikuun puolivälistä.
PEPOn edustusmiehistön ja valmentaja Gabriel Xatartin kanssa seura on sopinut palkkojen ja palkkioiden leikkaamisesta tietylle määräajalle. Arkistokuva PEPO harjoituksista tammikuun puolivälistä.

Koronaviruspandemian takia PEPO Lappeenranta on muiden jalkapalloseurojen tavoin keskeyttänyt kaiken urheilutoimintansa.

Tästä johtuen PEPO joutuu lomauttamaan urheilupuolen päätoimiset työntekijänsä.

Lomautukset koskevat toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen piirissä olevia päätoimisia työntekijöitä.

Lomautukset alkavat 1. huhtikuuta ja ovat voimassa, kunnes joukkuetoiminta voidaan seurassa taas käynnistää.

Urheilupuolella PEPOlla on kaksi päätoimista työntekijää. Kolmas päätoiminen henkilö on varainhankinnassa, ja hän jatkaa työssään normaalisti.

Edustusjoukkue on sopinut korvausten leikkaamisesta

PEPOn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Gabriel Xatartin ja pelaajiston kanssa seura on sopinut palkkojen, palkkioiden ja korvausten leikkaamisesta tietylle määräajalle.

Yhteisharjoitusten ollessa keskeytyksissä pelaajisto valmistautuu tulevaan kauteen yksilö- ja pariharjoittelulla. Kakkosen sarjakauden aloitusaika ei ole vielä tiedossa.

– Nämä sopeuttamistoimet ovat äärimmäisen valitettava ratkaisu kaikkien osapuolien kannalta, mutta siitä huolimatta keskustelut ja toimenpiteet on tehty hyvässä yhteishengessä ja kokonaistilanne ymmärtäen, PEPOn tiedotteessa kerrotaan.

Junioripuolella Huhtari-cup on ollut seuralle merkittävä tulonlähde. Turnauksen PEPO pyrkii järjestämään heti, kun Suomen palloliitto antaa luvan jatkaa joukkuetoimintaa.

Juttua muokattu 27.3.2020 klo 14:44: Tarkennettu PEPOn toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella olevan päätoimisten työntekijöiden määrä sekä lisätty loppuun maininta Huhtari-cupin järjestämisestä.