Juuso Kekki elää siistiä aikaa isojen jätkien sarjassa — Nyt pitäisi vielä nousta liigaan

NST aloittaa Divarin pudotuspelit lauantaina Josban kanssa. Runkosarjan voittaja on suosikki, mutta kahden voiton ottelusarjassa myös sattumalla on oma roolinsa.

Mika Strandén

salibandy NST Juuso Kekki
Juuso Kekki pelaa NST:n tehokentässä. Nuorten miesten joukkue on kasvanut sarjan kärkiryhmäksi.
salibandy NST Juuso Kekki Juuso Kekki pelaa NST:n tehokentässä. Nuorten miesten joukkue on kasvanut sarjan kärkiryhmäksi.

Juuso Kekki elää pelaajauransa siisteintä aikaa ”isojen jätkien sarjassa”. Edelliskaudella putoaminen oli yhden tappion päässä, lauantaina NST lähtee Divarin pudotuspeleihin runkosarjan ykkösenä.

— Tähän mennessä hienointa aikaa, Kekki täsmentää.

NST voitti runkosarjan ja lauantaina alkavat Divarin pudotuspelit joensuulaista Josbaa vastaan. 18-vuotias hyökkääjä pelaa joukkueensa tehokentässä.

Päätyyn asti

Kesällä pelaajat puhuivat salibandyliigasta, joulutauon jälkeen tavoitteeksi asetettiin runkosarja voitto ja pudotuspelien alkaessa nousu liigaan.

Kunhan vaan pidetään hermot, eikä anneta kaverin määrät peliä. — Juuso Kekki

Jos viime kausi oli Juuso Kekille kova kasvun paikka, tällä kaudella on ollut paljon mukavampaa. Pari kautta sisään ajettu pallollinen tekeminen on voittojen tukemana loksahtanut kohdalleen.

— On ollut siisti seurata, miten peli ja joukkue kehittyvät, Kimpisen lukion abiturientti kuvaa.

— Mukava tossa on pyöriä jätkien kanssa.

Mika Strandén

Perttu Kytöhonka (keskellä) valmentaa NST:tä toista kauttaan. Koti ja vaimo ovat Turussa ja työmaa Lappeenrannassa.

Nuoret imevät oppia

Kekki on pelannut yhdessä Joonatan Kovasen ja Samuli Huppusen kanssa junioreista lähtien ja kolmikko on myös 19-vuotiaiden maajoukkueryhmässä. Valmentaja Perttu Kytöhongan mukaan juuri nuoret miehet olivat ne, joille pelitapa alkoi iskostua ensimmäisenä.

Kekin mukaan valmentaja on luonut omalla olemuksellaan ja tekemisellään uskoa silloinkin, kun turpiin on tullut.

— Perttu on niin itsevarma kaveri, tietävä jätkä, kyllä se antoi luottamusta, Juuso Kekki kuvaa.

Josbaa hän pitää urheilullisena vastustajana, mutta tärkeintä on luottaa omaan peliin ilman itse kehitettyä kiirettä.

— Kunhan vaan pidetään hermot, eikä anneta kaverin määrät peliä.

Vastustajat huomanneet

NST on pelannut kauden läpi tasaisesti, mutta tärkein kohta sarjassa saattoi silti olla lokakuussa, kun joukkue hävisi vieraskiertueen viikonloppuna sekä Vaasassa että Nurmossa. Peli pantiin uudelleen pakettiin ja tarkennettiin tekemistä varsinkin puolustuksessa.

Sen jälkeen omiin on kolahtanut alle neljä maalia per ottelu, ja 20 pelin aikana NST menetti vain kaksi pistettä täydestä potista. Nousukierre nosti lappeenrantalaiset Divarin voittajaksi.

— Emme puolustaneet erityisen huonosti, mutta tarkennettiin sitä, milloin mennään ja milloin ei. Pallollinen tekeminen on joka tapauksessa ollut kantava teema, Kytöhonka sanoo.

Sarjan kärkijoukkue on jo saanut kokea sen, että vastustaja yrittää ennemmin tuhota NST:n peliä kuin hallita itse tapahtumia.

Liigatason tekemistä

Kytöhongan mukaan NST on Divarin liigakelpoisin joukkue, mutta kun karsinnan aloitus ja välierät pelataan kahdesta voitosta, sattumalla on oma roolinsa.

Valmentajan tärkein tehtävä on tässä vaiheessa maltti. Kun paineet ovat päällä, tekemisen pitää olla korostetun normaalia.

— Ettei yritä kaataa yhtäkkiä kauheasti infoa, vaan luottaa siihen, mitä olemme tehneet. Ei sen enempää eikä vähempää.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.